Skip to main content

Posts

Jangan Ketinggalan...

Tips Ramadhon. Mengawal kemarahan.

Tips Ramadhon. Mengawal Kemarahan."You play, you stay"
"You talk, you stay"
"Talk summore... I don't mind"Itulah kata2 yang selalu akan saya cakap pada anak2 di tadika.
Geram sebab bukan semua nak faham atau dengar arahan saya.
Kalau diam pon, 5saat je.
Bila saya leka atau sibuk mengajar anak2 yang lain...mulalah yang lain ambil kesempatan.Kadang tak faham jugak.
Apakah saya begini masa saya tadika dulu?
Haha...kata orang kalau kita jadi cikgu, masa itulah kita akan nampak apa yang pernah kita buat dulu2 ada dalam diri kanak2 yang kita didik sekarang.
Mungkin hanya telahan orang je kot...?Jadi, persoalannya kat sini...apakah cara atau tips untuk kawal rasa marah kita pada orang...terutamanya anak2 kecik?Nak pulak bulan Ramadhon ni kan?
Apakah solusinya?Tidur sepanjang masa, jadi kita akan kurang rasa lapar...
Mandi bila rasa panas?
Lepak tanpa buat apa2?Tidur itu boleh.
Mandi pon tak salah.
Lepak? Itu kena fikir dulu betul ke tak?Marah itu fitrah tapi…

Latest posts

I'm back...finally!

New Year. New Resolutions.

Praktikal Januari 2016

Berkampung sambil siapkan esemen. Best ke?

Bila bosan, kita update blog!!!

Tips untuk organized name list dalam handphone...

Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak BUAT?

Catatan Hati Seorang Perempuan

A Day Trip to Skytrex Adventure...

Malam Gala Love, Supermoon...

Malam Gala Girlfriend Kontrak.